Videobeveiliging

Een videobeveiligingssysteem voor thuis of op de zaak geeft een gerust gevoel, kan premie bij uw verzekering besparen en verschaft beeldmateriaal in het onfortijnlijke geval van een inbraak. Vroeger was het installeren van zo’n systeem een complex verhaal. Dat is tegenwoordig gelukkig anders.

Een typische camerasetup

In het algemeen gesproken bestaat een modern camerasysteem uit drie delen; camera’s, een netwerkswitch en een Netwerk Video Recorder (NVR). De cameras hebben zowel voeding als een netwerkverbinding nodig, en Power over Ethernet (PoE) switches doen precies dat middels éen standaard CAT6 of 7 ethernet kabel.

Een NVR staat in verbinding met hetzelfde netwerk als de camera’s en slaat de videofeed van de cameras lokaal op. De NVR wordt ook gebruikt voor het tonen van livevideo en het terugspelen van opnames op PC, tablet of mobiel.

Het beste resultaat wordt verkregen als de camera’s en NVR op zelfde switch zijn aangesloten omdat dit bottlenecks voorkomt. Houd ook rekening met een goede bescherming van de netwerkbekabeling die buitenshuis loopt door gebruik te maken van een UTP / CAT buitenkabel die is voorzien van een speciale PE kabelmantel. Dit type mantel biedt extra bescherming aan de geleider in de kabel, zodat de kabel zonder problemen in de grond of buitenlucht kan worden gelegd. De kabel biedt bescherming tegen UV-licht, vocht en andere weersinvloeden. Tevens is een netwerkkabel voor buiten tot op zekere hoogte knaagdierbestendig. Hoewel er goede wifi-camera’s beschikbaar zijn, hebben PoE camera’s de voorkeur voor prestaties en stabiliteit.

Het probleem met de meeste bestaande camerasystemen

Veel camerafabrikanten vereisen tegenwoordig een stevige maandelijkse bijdrage in de vorm van een abonnement als je je eigen gegevens wilt opslaan en terugspelen. Nest bijvoorbeeld, rekent €30 per maand voor de eerste camera met 30 dagen opnameopslag en €15 per maand voor een extra camera. Dat kan dus aardig oplopen.

En dan zijn er ook nog de kant en klare Closed Circuit TV (CCTV) systemen waar webshops mee volliggen. In eerste instantie lijken deze een kosteneffectieve oplossing, maar hebben over het algemeen een klunzige gebruikersinterface, is de functionaliteit beperkt en is toegang op afstand of via je mobiel lastig, om maar niet te spreken van de matige opnamekwaliteit van de beelden. Vaak is de keuze uit het soort camera beperkt (tot éen).

Unifi Protect

Fabrikant van netwerkapparatuur UBIQUITI is de laatste jaren succesvol met hun cameralijn Protect die naadloos integreert met hun (semi)professionele Unifi lijn van bedrade netwerk en wifi oplossingen (zie ook hier).

Altijd toegang tot live camerabeeld en opnames via PC, tablet of mobiel.

Uitgangspunten Protect

Privacy First

Een prettige gedachte dat uw data veilig on-site worden opgeslagen met gebruikmaking van professionele beveiligingstechnologie.

Bandbreedte

Geen onnodig gebruik van uw internet bandbreedte bij het opnemen, opslaan en terugspelen van beeldmateriaal omdat de gegevens lokaal worden opgeslagen

Geen abonnementen

Best-in-class beveiliging en functionaliteit zonder terugkerende kosten

Precies teruspoelen

Vind vliegensvlug belangrijke momenten in de opnames

Apparatuur

Als DomoticaDokters.nl hebben we vele tevreden klanten waar we een combinatie van Unifi en Protect apparatuur hebben draaien.

Een typische installatie ziet er dan als volgt uit:

UDM PRO

UDM-Pro als het centrale brein waarin zowel de router voor netwerkbeheer als de NVR voor video-opslag in zit verwerkt
(met 4Gb HDD voor 60 dagen opslag in HD kwaliteit voor 3 camera’s)

PoE switch

De keuze voor een switch is afhankelijk van het aantal apparaten (camera’s, access points en andere bedrade apparaten zoals een ziggo next box) en de (on)mogelijkheden voor het trekken van CAT-bekabeling.

Camera’s

Voor een uitgebreid overzicht van de ruime keuze in verschillende camera’s, klik hier

Wifi

Voor een uitgebreid overzicht van de ruime keuze in verschillende wifi access points, klik hier

Onze werkwijze

DomoticaDokters.nl adviseert, installeert en onderhoudt Unifi netwerk- en camerasystemen tegen scherpe tarieven en we laten onze klanten vrij om de hardware zelf te bestellen bij de (ondertussen vele) webshops om zodoende altijd de beste prijs te garanderen.

Neem gerust contact op via Whatsapp +3170-568-0418 voor een vrijblijvend eerste consult.